Istorija

Australorpų veislė buvo sukurta Australijoje apie 1920-1921 metus. Veislė kilo iš Didžiosios Britanijos veislės Juodasis Orpingtonas. Pastaroji buvo skirta daugiau mėsai, o Australorpai - kiaušinių gamybai. Pavadinimas kilęs iš klubo pavadinimo "Austral Orpington Club". Tai puikūs paukščiai kuriems priklauso pasaulio rekordas kiaušinių dėjime - šios veislės višta padėjo 364 kiaušinius per 365 dienas! Australorpai yra mažesni ir siauresni nei Orpingtonai, bet vis tiek mėsos ant jų yra gana daug. Juodos paukščių plunksnos turi nuostabų žalią blizgesį. Paukščių akys tamsios, skiauterė viena, tolygiai dantyta, ausų kaušeliai raudoni. Kojos juodos su baltais padais, tvirtos, be plunksnų, su 4 pirštais.

Charakteris

Australorpai yra aktyvi veislė, gana greitai auganti. Vištos pradeda dėti kiaušinius maždaug 5-6 mėnesių amžiaus. Vištos gana produktyvios ir nėra linkę perėti (tačiau pasitaiko). Paukščiai yra gana ramūs ir draugiški, tad tinka ir tiesiog auginimui. Yra ir sumažinta Bantam versija. Australorpai mielai gyvena aptvaruose, tačiau jiems taip pat patinka lakstyti laisvai. Paukščiai nėra labai gerai skraidantys, tačiau aptvaro aukštis turėtų būti bent 1,5m. Jie labai atsparūs šalčiui.

Spalvos

Populiariausios yra juoda, kurios plunksnos blizga žaliai ir mėlyna, kurios plunksnos yra skalūnų mėlynos spalvos su tamsesniu apkraštavimu. Populiarėja ir balta australorpų spalva.

Savybės

Svoris:
gaidys 3,85-4,55kg; jaunas gaidys 3,40-4,10kg.
višta 2,95-3,60kg; jauna višta 2,50-3,20kg.

Kiaušinių kiekis:
~200-220 per metus.